„В момента в България се излъчват реклами на хазарт по

...
„В момента в България се излъчват реклами на хазарт по
Коментари Харесай

Валери Симеонов погва рекламите на лотарийни билети

„ В момента в България се излъчват реклами на хазарт по най-безобразен метод, които влияят освен върху децата, само че и върху зрелите хора, като им внушават, че може да се забогатее и да се реализира нещо в живота без труд. Това унищожава ценностната система на българина към този момент десетина години “.

Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила по време на парламентарния надзор в Народното събрание през днешния ден. Той се ангажира да изследва изцяло въпроса, като предложи дейности и съответни законодателни промени. Поводът за коментара на Валери Симеонов стана съответно запитване на народния представител от Българска социалистическа партия Теодора Халачева има ли злоупотреби с деца в клипа с присъединяване на състезателки от тима по художествена гимнастика. Според сигнал на Национална мрежа за децата и по думите на Халачева клипът предизвиква деца и младежи да вземат участие в
хазартни игри.

„ Не са взели участие деца. Фирмата, снимала клипа е предоставила 7 броя контракти, съгласно които са взели участие пълнолетни лица “, уточни в отговора си Валери Симеонов. Но инспекцията на Държавната организация за протекция на детето по случая продължава, стана ясно още от отговора. Изискана е и информация от Федерацията по художествена гимнастика.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР