В момента тече инициатива на част от депутатите от Консервативната

...
В момента тече инициатива на част от депутатите от Консервативната
Коментари Харесай

Прогноза: Брекзит може и да не се състои

В момента тече самодейност на част от депутатите от Консервативната партия, отпред с някогашния финансов министър Кенет Кларк, да се гласоподава корекция в Закона за отдръпване на Англия от Европейски Съюз, в която да бъде заложено Народното събрание да има правото на избор, ако се стигне до това да няма договорка сред Англия и Европейски Съюз. На 15-ти октомври, вицепредседателят на Лейбъристката партия, Джон Макдонъл, разгласи, че партията ще поддържа самодейността на Кенет Кларк, което значи, че поправката ще мине, т.е. Народното събрание ще има право на избор, в случай че се стигне до раздробяване на договарянията. Освен това, Макдонъл сподели, че при положение на сходно гласоподаване, Лейбъристката пария сигурно ще гласоподава срещу излизането на Англия от Европейски Съюз без договорка, заяви телевизия " Скай нюз ".

На процедура, в случай че се стигне до избор в Народното събрание дали Англия да излезе от Европейски Съюз без договорка и Народното събрание гласоподава срещу, както би станало, това ще е равнозначно на избор за оставане в Европейски Съюз. Ако никакъв различен вид за деяние не бъде препоръчан от държавното управление, сходен избор би означавал, че депутатите не желаят Англия да излиза от Европейски Съюз и страната ще би трябвало да се обърне към Европейски Съюз за позволение да остане, което може да стане, в случай че всички страни-членки единомислещо го одобрят.

Ако този сюжет се осъществя, държавното управление на Тереза Мей ще падне и да се свикат нови парламентарни избори. А на тях успеха на Лейбъристите е доста евентуална. Дори самичък по себе си, този факт ще е тласък за депутатите от Лейбъристката партия, които са последователи на Брекзит, да гласоподават срещу излизането на страната от Европейски Съюз без договорка, написа БГ бен.

Някои от депутатите от Консервативната партия, подкрепящи оставането на Англия в Европейски Съюз, през днешния ден считат, че е по-добре да изтърпят няколко години ръководство на Джереми Корбин, в сравнение с торите да ръководят в първите няколко години след Брекзит, което в дълготраен проект ще ги направи изцяло неизбираема партия, по тази причина и част от тях ще поддържат вота за това страната да не излиза от Европейски Съюз без договорка. Вот, който ще докара до краха на държавното управление.

Странното е, че подкрепящите Брекзит, през днешния ден желаят да няма договорка сред Англия и Европейски Съюз, а единствено преди година пееха друга ария

По време на референдума и след него, съвсем не можеше да се откри ТВ или радиостанция, по която следващият брекзитър да не уверяваше аудиторията, че поради това, че европейците продавали повече артикули на британците, в сравнение с противоположното, видите ли, суматохата оттатък Ламанша ще бъде такава, че комерсиалните връзки на Англия с Европейски Съюз няма по какъв начин да не си останат същите.

Само преди година, министърът на интернационалната търговия - Лиъм Фокс, заявява, че постигането на договореност сред Англия и Европейски Съюз щяло да бъде „ най-лесната договорка в човешката история.”

Сега доста от подкрепящите Брекзит започнаха да трансформират позицията си - защото Европейски Съюз се бил оказал по-неотстъпчив от предстоящото, Англия трябвало да отговори уместно и да се готви за излизане от договарянията.

Причината, заради която последователите на Брекзит желаят да няма договорка сред Англия и Европейски Съюз, е че съгласно тях този сюжет ще подсигурява мечтания им, „ чист” Брекзит, при който връзките с Европейски Съюз да бъдат сведени до най-малко. И техните опасения са, че Тереза Мей и финансовият министър, Филип Хамънд, се пробват да прокарат концепцията, че с цел да има договорка с Европейски Съюз, ще би трябвало да се запазят някои от детайлите и отговорностите на актуалното участие на Англия.

Политическата обстановка в страната стана изцяло нелогична. Все още имаме министър-председател от Консервативната партия, който надълбоко в себе си желае страната да остане в Европейски Съюз, само че се пробва да реализира договорка за напускането й.

Лидерът на опозицията пък, надълбоко в себе, си желае страната да напусне Европейски Съюз, само че е подложен отпред на партия, която желае страната да остане най-малко в единния пазар.

Оказва се, че в тази обстановка, най-хубавата тактика на поддръжниците на Брекзит е да разрешат на държавното управление да контракти някаква договорка с Европейски Съюз, единствено и единствено с цел да не се стига до избор в Народното събрание по отношение на това дали страната да напусне без договорка. За поддръжниците на оставането на Англия в Европейски Съюз пък е най-добре да се стигне до сходен избор, тъй като той ще е напълно законен метод Брекзит да не се реализира. Поне към този момент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР