В момента сме във фаза на здравна криза. Резултати от

...
В момента сме във фаза на здравна криза. Резултати от
Коментари Харесай

Математик с прогноза кога ще се върнем към нормалния начин на живот

В момента сме във фаза на здравна рецесия. Резултати от ограниченията към този момент има – бяхме в експоненциален растеж, в този момент имаме средноседмичен спад към 25 на 100 в публично оповестените нови случаи на инфектирани с ковид. Това изясни пред БНР математикът Лъчезар Томов, учител в Департамент „ Информатика “ на Нов български университет.

Няма спад обаче в броя на приетите в болница и на хората в интензивните браншове. Средната възраст на новозаболелите се е качила с 8 години, което удвоява и утроява риска и повече хора ще стигат до интензивни отделения, означи Томов.

Бавно вървим надолу поради нееднаквото налагане на разпоредбите в другите обитаеми места, счита математикът. Според Лъчезар Томов на фона на неголемия спад идните празници могат още веднъж да доведат до растеж на случаите.

„ Събиране до 10 индивида отново е доста, тъй като ще има стотици хиляди сходни събирания “. Успешните страни при епидемиологичен гърмеж локално затварят всичко, с цел да пречупят кривата, уточни Томов.

По думите му би трябвало да отворим януари и в случай че до март-април успеем да имунизираме 1 милион души, това доста ще понижи разпространяването на вируса, при спазването на избрани ограничения. Това се назовава ранен групов имунитет, разясни преподавателят.

В Германия вършат цялостен локдаун от 16 декември до 10 януари, с цел да стартира имунизация с концепцията август хората да отидат на море, даде образец той. Ако можем да поносим известно време, в случай че можем да се стегнем за един месец, а след това преминем към етапа на имунизацията, ще можем да имаме обикновено лято, предвижда Лъчезар Томов.

Ваксините още преди компютрите и технологиите стоят в основата на актуалния метод на живот, акцентира математикът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР