В момента се водят преговори между началниците на руската и

...
В момента се водят преговори между началниците на руската и
Коментари Харесай

Герасимов и Залужний тайно преговарят за мир

В момента се водят договаряния сред началниците на съветската и украинската войска - генералите Валерий Герасимов и Валерий Залужний. На тях се разисква както евентуалната сигурност на Крим, по този начин и статута на други четири някогашни района на Украйна, в този момент присъединени към Русия. Това изнася в своя обява американският публицист Сиймур Хърш, притежател на премията " Пулицър ".
Хърш изнася и много противоречивата версия, че се договаря за единодушието на Москва да разреши присъединението на Киев към НАТО, само че при едно изискване - войските на пакта да не са ситуирани на украинска територия и в Украйна да има единствено отбранителни оръжия.
Според Хърш и Русия, и Украйна са съгласни, че продължаването на войната е нелогично и че съветският президент е за съглашение, фиксиращо границите все още на разположението на войските след края на мирните договаряния.
Хърш цитира участващ в договарянията американски чиновник, който споделя, че последното изявление на Залужний за сп. " Икономист " е плануван ход: " Това не беше инцидентно събитие ", добавяйки: " Това бе деликатно проведено от Залужний. Посланието беше, че войната е свършила и ние желаеме да излезем от спора. Продължаването на кръвопролитието ще унищожи идващото потомство на Украйна... "
Щатски източници настояват, че на президента Зеленски било казано: " Това е проблем за решение сред военните и договарянията ще продължат с или без теб... "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР