В момента никъде по автомагистралите няма затруднения и движението се

...
В момента никъде по автомагистралите няма затруднения и движението се
Коментари Харесай

Няма затруднения на движението по магистралите заради снега

В момента на никое място по автомагистралите няма усложнения и придвижването се прави обикновено. Това сподели ръководителят на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов на брифинг във връзка със зимната конюнктура по републиканските пътища, съобщи „ Фокус “.

„ От 04.00 часа през нощта започнаха значителни снеговалежи в област София. Постепенно снегът обхвана много области – Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Монтана, Видин, а в този момент отива и към Ловеч. Снеговалежите са значителни и сега работят над 350 снегопочистващи машини. Междуведомственият щаб беше призован още в ранните часове на днешния ден и той действа непрекъснато – това са АПИ, Министерство на вътрешните работи и „ Гражданска отбрана “, сподели още той.

Инж. Атанасов посочи, че злополуката тази заран с тежкотоварен автомобил на Автомагистрала „ Хемус “ е затруднила извънредно доста снегопочивстващата техника, само че сега всичко е разчистено и няма усложнения. „ Сега има ограничавания на придвижването за тежкотоварни транспортни средства с ремаркета и полуремаркета на 4 прохода – Предел, Рожен, Превала и Троянски проход. Снеговалежът се измества на изток и на североизток. Щабът действа и към този момент по републиканската пътна мрежа няма проблеми “, сподели още той и моли никой да не си разрешава да потегля с летни гуми в този изобилен снеговалеж.

„ Рискови сектори си остават високите проходи – Петрохан, Троян-Кърнаре и Шипка. Това са сериозните точки по прекосяването на Стара планина. В Рило-Родопската област проходите над 1000 м. също са рискови сектори. Опасно ще стане и когато спре снегът и паднат доста внезапно температурите – тогава ще има заледявания и би трябвало да се кара със съобразена скорост “, сподели инж. Атанасов. Той посочи, че снегопочивстването ще продължи и през нощта.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР