В момента най-важен е начинът, по който ще се проведат

...
В момента най-важен е начинът, по който ще се проведат
Коментари Харесай

Кадиев: Нашето изискване е да подпишем споразумение за подкрепа с Има такъв народ


В момента най-съществен е методът, по който ще се проведат договарянията с " ИТН " и най-много решението да подкрепим ли държавно управление или не, тъй като, в случай че ние не го подкрепим, остават два разновидността - или го поддържат Движение за права и свободи, или отиваме на избори. Това съобщи в " Още от деня " Георги Кадиев, водач на " Нормална страна ", съдружен сътрудник на Българска социалистическа партия, народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Нашето условие е да подпишем съглашение - не съдружно, тъй като " ИТН " не желаят такова, а съглашение за поддръжка, в което да има поддръжка и да няма импровизации, уточни Кадиев.

" За да не стане по този начин, че идващият министър-председател да изкара някакви свои хрумвания, които в никакъв случай никой не е одобрявал, никой на никое място не е дал своя вот за тях, по тази причина желаеме съглашение, в което съответно да са написани съответните неща ", акцентира той.

Разбирам " ИТН ". Те желаят да бъдат със свободни ръце, само че с 65 гласа не могат да го реализиран. Партньорството е тип брак, в който са ясно разказани отговорностите на сътрудниците. Ние желаеме това. Така всеки знае личните си ползи, знае къде са неговите граници и предели, къде може да прави взаимни отстъпки и къде не, разяснява Георги Кадиев.

Мандатът, получен от пленума на Българска социалистическа партия, е за продължение на договарянията по експертни групи. Мандатът е и за това окончателното решение да бъде взето на последващо съвещание на Национален съвет, а по-късно и от съвета на обединението.

" Дори да се уточним за политиките, в случай че не се уточним за лицата, които ще извършват политиките, няма по какъв начин да вземем решение за поддръжка ", означи депутатът от " Българска социалистическа партия за България ".

Приватизацията на ББР е неприемлива за Българска социалистическа партия. Кадиев уточни също, че друга тематика, по която имат разминаване с Има Такъв Народ е тематиката за затварянето на мините.

" За мен това е алена линия, която ние би трябвало да почистим. Ние сме поели ангажимент, че ще преговаряме с Брюксел, ще създадем всичко допустимо да накараме идващото държавно управление да договаря с Брюксел за отсрочване на затварянето на мините ", акцентира той.

Дълбоко в съзнанието си аз знам, че желая държавно управление, призна Кадиев и добави, че в името на това да се избегнат отрицателните последствия от липса на ръководство - бихме създали взаимни отстъпки, само че въпреки всичко има червени линии, които би трябвало да решим.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР