В момента на световния пазар има няколко ваксини срещу COVID-19,

...
В момента на световния пазар има няколко ваксини срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Китай: Светът се нуждае от единство в борбата с COVID-19

В момента на международния пазар има няколко ваксини против COVID-19, които дават вяра светът да се пребори с пандемията. „ Ваксинационен шовинизъм “ и политизирането на имунизациите в някои страни обаче подкопават световното съдействие в сферата, съобщи Радио Китай.

Вчера външният министър Уан И съобщи на конференция, че в случай че една ваксина е ефикасна и безвредна, тя е добра, без значение дали е китайска или друга. Той прикани всички страни, които имат качества за произвеждане, да създадат всичко допустимо, тъй че имунизациите да бъдат налични за хората от целия свят и в действителност да бъдат от изгода.

Към момента над 100 милиона души в света са инфектирани с COVID-19, а над 2 милиона са умряли. Китай е водеща страна в създаването и производството на ваксини и по тази причина дейностите ѝ са значима мощ за човечеството да преодолее пандемията.

Не са задоволителни обаче единствено напъните на няколко страни като Китай, а всички които имат качества, би трябвало да дават ваксини на страните в потребност, изключително на разрастващите се, тъй че светът в действителност да сложи под надзор разпространяването на вируса. Като оръжие против вируса имунизациите би трябвало да служат на цялото човечество, а не да се трансформират в извънреден артикул за избрани страни и групи, и още по-малко да бъдат обект на политически игри.

Световният механизъм за достъп до ваксини против COVID-19 (COVAX), в който вземат участие доста страни, в това число Китай, към този момент е разпределил над 20 милиона дози в 20 страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР