В момента имаме изключителна проява на патологично поведение на партии.

...
В момента имаме изключителна проява на патологично поведение на партии.
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Христова: Изирателите наказаха и управляващите, и опозиционните формации

В момента имаме изключителна демонстрация на патологично държание на партии. Нормата допуска в акциите си те да приказват за тактическите и стратегическите си визии по отношение на бъдещото им държание.
Това е от изгода и за жителите. А на първо място би трябвало да са декларирали политическите си полезности и ориентации.

Това изясни в коментар пред Радио София политическият психолог Антоанета Христова , във връзка изборните резултати и настоящата обстановка у нас.

Според нея опозиционните партии за провели анти ГЕРБ акция, само че не са декларирали „ кой съм аз и защо се боря “ . Затова в този момент гласоподавателите не са наясно с желанията на политиците.

„ Причината, да не казваш кой си, е в надълбоко заложения вътрешен спор в тези партии “, добави проф. Христова. Тя е на мнение, че обединенията – и „ Изправи се! Мутри вън “, и „ Демократична България “ са основани единствено с цел да се смъкват досегашните ръководещи.

Формациите в лявата част на политическия набор са в рецесия, на тях значително се дължи затвърждаването на публичното разделяне.

На изборите обществото наказа и леви, и десни, и ръководещи, и опозиционни партии , акцентира Антоанета Христова. Рационализъм оттук насетне може да се чака само от систематичните партии. Те най-малко могат да се ориентират в " координатната система ".Според политическия психолог вотът на 4 април и резултатите от него демонстрират, че навлизаме все по-дълбоко в прехода . Доказателство за това е, че хората не престават да желаят преразпределяне (на митингите през 2020 г.) и са отчуждени от държавните институции.
 При скорошни избори разбърквания ще има единствено за партиите, които са на границата от 4% гласоподаватели.Данаил Конов беседва с проф. Христова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР