В момента Финландия не е заинтересована от присъединяване към НАТО,

...
В момента Финландия не е заинтересована от присъединяване към НАТО,
Коментари Харесай

Финландия не е заинтересована да се присъедини към НАТО



В момента Финландия не е заинтригувана от присъединение към НАТО, съобщи в петък външният й министър Пека Хаависто в светлината на ескалиращото напрежение сред съседите на страната - Русия и Украйна.

" Финландия не разисква присъединението си към НАТО, нито следва пред Финландия сходен план... Политиката за сигурност на Финландия остава непроменена “, съобщи Хаависто по време на телеконферентна среща на министрите на външните работи на Европейски Съюз във Франция.

Хаависто сподели, че схваща предизвестието на полския външен министър, че Европа е по-близо до война, в сравнение с е била от 30 години насам, само че изрази вяра, че самата Финландия не е в толкоз нестабилно състояние като Полша и Украйна.

И въпреки всичко, имайки сложна история с Русия, Финландия избира да държи вратата към НАТО отворена, потвърждавайки, че правото й да кандидатства за участие е непрекъснато преимущество. За тази цел Финландия си сътрудничи с НАТО от 1994 година и се причисли към партньорството на алианса за разширени благоприятни условия след анексирането на Крим от Русия през 2014 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР