В момента БСП не са потенциален коалиционен партньор за Продължаваме

...
В момента БСП не са потенциален коалиционен партньор за Продължаваме
Коментари Харесай

Василев: БСП не са потенциален коалиционен партньор за нас

В момента Българска социалистическа партия не са евентуален съдружен сътрудник за " Продължаваме промяната " и не се чака да беседват за втория мандат. Това съобщи в за съпредседателят на партията Асен Василев.

Причината е връщането на хартиената бюлетина и фалшификациите на вота.

" Хартиената бюлетина е метод да се върне статуквото на власт - това е ключът към локалните избори. На предните локални избори имаше съвсем 500 000 невалидни бюлетини. Българска социалистическа партия не желае почтени избори за кмет ", уточни Асен Василев.

Според него хартиеният избор в този момент ще докара до към 190 000 недействителни гласа. " Продължаваме промяната " са почнали предварителни диалози с " Демократична България " за втория мандат и за вероятно издигане на общи претенденти за локалните избори, сподели още Василев.

" Българска социалистическа партия и да ни поддържат, и да не ни поддържат, това са 98 гласа и това не прави коалиция. Истината е, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " са 130 депутати. Тоест няма по какъв начин този парламент да излъчи държавно управление, което да не е подкрепено от една от тези три партии ".

Ако се стигне до втори мандат, " Продължаваме промяната " ще предложат кабинет и управническа стратегия, само че няма да търсят поддръжка от ГЕРБ.

" От Българска социалистическа партия ще търсим поддръжка по тези политики, които като съпротива поддържаме. За кабинет няма по какъв начин да имаме диалог, в случай че те желаят хартиената бюлетина да се случи по този метод и те го знаят през цялото време ".

На срещата ГЕРБ-ПП е имало единодушие по всички политики, като единственото терзание е било бюджетният недостиг, съобщи Василев.

" Ние бяхме създали калкулации и ясно показахме че е допустимо всички политики да се осъществят и бюджетният недостиг да е 2.1%. Можем да имаме спомагателни експертни диалози по макрорамка, само че истината е, че е изцяло допустимо всичките политики да се осъществят и бюджетният недостиг да е под 3%, без да се нарушава фискалната рамка ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР