В мое лице не само жените, но и всички групи

...
В мое лице не само жените, но и всички групи
Коментари Харесай

Главната редакторка на ПИК Звездомира Мастагаркова: Моите трудни въпроси към Невяна Митева. В коя България живее тя, приятелката на Радев...

" В мое лице освен дамите, само че и всички групи в неравностойно състояние ще имат освен съидейници. Равнопоставеността на дамите с мъжете, битката с насилието над дами, в резюме казано, против всички форми на принуждение съм се борила, съпротивлявам се и ще продължа да го върша и като вицепрезидент...

Отношенията ми с Радев са били служебни и уповавам се, по-скоро другарски. Имахме спор единствено за развиването на дамите във Военновъздушни сили. "

Това са думи на кандидатката за вицепрезидент Невяна Митева от едно пиарско и явно авансово написано изявление, което сякаш следва да е изпипано и премислено. Ако въобще го е писала тя, тъй като тезите й, меко казано, озадачават най-малко по три линии.
свързани новини71331на 10.10.202195355на 03.10.2021
Първо, в случай че тя е другарка с Румен Радев или желае да бъде такава, за какво въобще се кандидатира в борба против него? Да беше влезнала напряко в Инициативния му комитет, вместо да се прави, че е негова идейна опция. Тъкмо ще ни спестят 150-те милиона лв. от налозите ни за избори, на които очевидно няма да гласуваме за смяна, а за замяна. И ще избираме сред надали не фамилни другари...

Щом самата тя се има за негова другарка, няма по какъв начин да му е съпротива. А и от думите й излиза наяве, че не е. И тук идва вторият, много по-съществен проблем, кристализиращ към този момент от следващо нейно изявление. Невяна Митева очевидно е живяла в сериозна изолираност в армейската среда и демонстрира цялостно непознаване на проблемите на българското общество през днешния ден. Защото в армията дамите може и да са в неравностойно състояние, само че в действителния живот това от дълго време не е по този начин.

Само й подсещаме, че дамите отпред на Народното събрание са към този момент две, кметиците и министърките - безброй. Затова закъснелият й феминизъм буди единствено подбив. И тревожи - щом тази претендираща за будна и начетена жена не се е осведомила за най-големите проблеми в обществото ни и не си е направила труда да усети болките на народа си, какво остава за към този момент " закоравелите " политици.

Изказванията й са толкоз безпределно отдалечени от пулса на деня, че е чудно къде въобще живее Невяна Митева.

Защото през днешния ден в България проблемите на дамите са по какъв начин да съумеят да нахранят фамилията си при галопиращите цени , пестейки даже от олиото, скочило за месец от 3 на 7 лева Как да опазят живота на родителите си от ковид и да топлят децата си при растежа на тока, парното и газа. Но очевидно Митева е толкоз надалеч от действителния живот и евентуално добре обезпечена, че даже не се сеща да засегне тези тематики.

Българите измират със стотици всекидневно, госпожо боен, това е борбата на деня и тя е за живота освен на дамите, само че и на мъжете и децата! Вирусът не сортира, а неналичието на съответна грижа от държавното управление на Радев е изменничество към народа, което би трябвало да допре и тормози най-малко боен като вас.

И трето, притеснително е, че за Митева " приятелят " й Радев е сбъркал единствено в едно - неналичието на задоволително варианти за развиване на дамите във Военновъздушни сили. Нима не осъжда обстоятелството, че е погазил Конституцията неколкократно ? Намеси се скандално и в самостоятелните управляващи парламент и правосъдна система, намеси се в политиката, а за похлупак назначи за министър двоен жител и даже не признава виновността си, камо ли да се извини.

За Митева, която е полковник, не е ли проблем и че един от съветниците на Радев е упрекнат за шпионаж в интерес на непозната страна, само че Радев не просто не го уволни, ами го пази и разгласи война на държавното обвиняване?!

И щом ще си приказваме по женски, за какво Митева не изрази позиция най-малко за делата, по-скоро неналичието на такива, от страна на Илияна Йотова. Хайде, Радев не го атакува по " другарска " линия, само че н има утвърждава цялостното неявяване и тотална индиферентност за обществото от страна на Йотова? Така ли си показва Митева ролята на един вицепрезидент - без благотворителни и просветителни начинания, без помощ и поддръжка на нуждаещи се групи от обществото, за сметка на ярки политически поръчки, каквито са изцяло в прорез с този пост по Конституция?

Всички тези риторични въпроси и изводите, които произтичат от тях за личността на кандидатката, рисуват облик на наивна и незряла жена, живееща в затворен личен свят и изразяваща се с клишета като от училищен лексикон, която с усмивка прикрива незнанието си за действителните проблеми на България, неналичието на политическа просвета и индиферентност за решаването на най-болните въпроси пред обществото ни.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР