В много градове по света ледените пързалки са любимо занимание

...
В много градове по света ледените пързалки са любимо занимание
Коментари Харесай

Най-голямата закрита ледена пързалка се намира в Париж

В доста градове по света ледените пързалки са обичано занятие за деца и възрастни. Една от най-големите закрити пързалки се намира в Париж.

Какви са асоциациите със зима, град, развлечение? Ледена пързалка! В европейските столици, в това число във София, всяка година се конфигурират ледени пързалки. Но в Париж се намира може би най-голямата закрита пързалка.

3000 квадратни метра лед под купола на Гран пале в Париж. Това е най-голямата закрита краткотрайна ледена пързалка в света - най-малко съгласно нейните основатели.

Тази година в средата на оборудването се издига 7-метрова статуя на полярна мечка. Неин основател е известният ваятел Ришар Орлински.
Венсан, клиент: Мястото е необикновено, магическо! Зеленият купол е впечатляващ. Пленително е да се пързаляш тук.
Наташа, посетителка: Наистина е хубаво, само че не мисля, че това е най-голямата ледена пързалка в света. По-скоро е пресилено. И вместо мечка, щеше да е по-добре да има коледно дърво. Но въпреки всичко е в действителност хубаво тук.

Три хиляди чифта кънки са разполагаем на посетителите. За най-малките има особено самостоятелен ъгъл.

На ледената пързалка в Гран Пале могат да се видят и звезди като сребърните олимпийски медалисти по фигурно пързаляне Габриела Пападакис и Гийом Сизрон, само че също и фигуристите Ванеса Джеймс и Морган Сипре, които от време на време идват да потренират.

А вечер след 21 часа диджеи преобразяват мястото на дансинг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР