В Министерството на здравеопазването са постъпили няколко десетки сигнала за

...
В Министерството на здравеопазването са постъпили няколко десетки сигнала за
Коментари Харесай

Здравният министър е предал сигнали за фалшиви Covid-сертификати на прокуратурата

В Министерството на здравеопазването са постъпили няколко десетки сигнала за подправени документи за имунизиране против Covid-19 и всички те са предадени на прокуратурата. Това заяви здравният министър Стойчо Кацаров в четвъртък. По думите му тези сигнали " не са толкоз доста ". Той съобщи, че тези случаи изискват особено следствие, тъй като има две заинтригувани страни - този, който е сложил имунизацията и този, на който е била сложена.

Дебатът към издаването на подправени документи за имунизация доби новост откакто Министерство на здравеопазването стартира да изнася статистика за каузи на имунизираните измежду новозаразените, приетите в болница и умрелите. Появиха се подозрения, че поради относително високия % умряли в последните дни със приключен курс на имунизация, част от тях са с подправени документи.

Главният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев също разяснява въпросът с подправените документи и заяви, че здравните управляващи имат избрани подозрения, само че други органи следва да ги проверяват.

" Това е доста извънредно отрицателно събитие. Когато и двете страни са заинтригувани и вършат, методът, да го докажеш е доста сложен.Няма по какъв начин ние до га създадем, тъй като въпреки всичко сме здравни управляващи, а не проверяващи органи. Всичко, което пристигна при нас като сигнали, ние ще го трансферираме към профилираните органи - към Министерство на вътрешните работи, към Прокуратура, само че това е монго мъчно. Имаме обособени подозрения за лица, които са създали прекалено много имунизации на хора с разнообразни адреси от цяла България, което значи, че това не е невероятно ", уточни доктор Кунчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР