В Министерството на външните работи се проведе церемония по валидиране

...
В Министерството на външните работи се проведе церемония по валидиране
Коментари Харесай

Посланик Мертен: Радваме се, че България е част от трансатлантическото партньорство

В Министерството на външните работи се организира гала по валидиране на юбилейна пощенска марка, отдадена на 120-годишнината от определяне на дипломатическите връзки сред България и Съединени американски щати.

Министърът на външните работи Мария Габриел валидира юбилейната марка дружно с министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков и изключителния и пълномощен дипломат на Съединени американски щати в България Кенет Мертен.

Негово превъзходителство Кенет Мертен означи, че денят е доста специфичен:

„ До през днешния ден оставаме горди и признателни, че имаме България като сътрудник, съдружник и другар. Партньорството на Съединени американски щати и Европа е от трансатлантическо значение и се веселя, че България е част от него “.

Той акцентира, че събитието е знак освен на предишното, само че и на споделеното бъдеще.

Мария Габриел напомни, че на 19 септември преди 120 години, Джон Джаксън връчва на княз Фердинанд акредитивните си писма.

„ Пощенската марка запечатва незабравим миг от нашата история. Тя е знак на връзките сред страните ни и носи обръщение за другарство и партньорство “, сподели Габриел, като добави:

„ Преодоляхме тестванията, с цел да сме дружно и за създаване на по-проспериращ свят. Това е удостоверение за непоклатимото ни другарство и неговото надграждане в интерес на нашите два народа “.

Министър Гвоздейков от своя страна съобщи: „ Марката приказва за повече от 120 години. Изобразените знамена на двете страни ясно демонстрират свободата и демокрацията “.

„ Марката е обръщение за съгласие, мир и народна власт. Ние сме другари и си имаме доверие “, добави Гвоздейков.

Събитието беше част от календара с празнувания на годишнината от определяне на дипломатическите връзки сред двете страни.

В композицията на пощенската марка е употребявано акредитивното писмо, което е показано през 1903 година на Цар Фердинанд от първия пълномощен министър на Съединени американски щати в България Джон Джаксън. Акредитивното писмо е подписано от американския президент Теодор Рузвелт.

Дизайнът е направен от български пощи и Министерството на превоза. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР