В миналото нашите баби не са разчитали на специалните репеленти,

...
В миналото нашите баби не са разчитали на специалните репеленти,
Коментари Харесай

Преместете саксиите пред прозорците и хапещите насекоми ще се изпарят

В предишното нашите баби не са разчитали на специфичните репеленти, предопределени за прогонване на комарите. Те не са имали опция да си набират тези електронни устройства, работещи с течности или таблетки и все пак са успявали да се оправят с нашествията на хапещите инсекти.

Добрата вест е, че през днешния ден ние също разполагаме със средствата, които бабите ни са употребявали преди десетки години. Истината е, че те правят чудеса и са изцяло безвредни за деца и домашни животни. Освен това са натурални и можем да ги отрием подредени на перваза на прозорците, където са част от декорацията и красят сполучливо домовете ни.

Да, става въпрос за няколко невероятни растения, които са най-големият зложелател на комарите и всички останали жужащи инсекти, от които ни сърби и не ни дават мира по време на сън.

Ето ги и растенията, с които ще прогоним вечно хапещите инсекти:

Маточина

Маточината е позната на всеки. Това растение най-много се употребява за изработката на чай, настоящ успокояващо. Ароматът на билката е доста внимателен и премесен с лимон. Дали обаче знаете, че точно този мирис отблъсква комарите и не им разрешава да ви приближават? Побързайте да си набавите една саксия, която да поставите на прозореца.
 Ако желаете плодородна градина, дръжте тези инсекти покрай растенията Ако желаете плодородна градина, дръжте тези инсекти покрай растенията
Масово градинарите, без значение дали са фенове или професионално се занимават с това, се стремят към увеличение на реколтата. В пов...

Котешка трева

Котешката трева е друго растение, което се оправя безпроблемно с прогонването на комарите. Заслугата за това изискуем на веществото непеталактон.

Босилек

Още една фалшификация, която е заслужила уважението на домакините. Ако си купите една саксия с растението, вие освен ще имате на разположение прясната фалшификация, само че и ще се избавите от хапещите инсекти.
 10 метода да се отървем вечно от мравки, хлебарки, бълхи и всевъзможни гадинки 10 метода да се отървем вечно от мравки, хлебарки, бълхи и всевъзможни гадинки
Не е прелестно, когато у дома пълзят всякакви буболечки. Няма значение дали живеем в къща или в апартамент. Винаги нещо може да се промъкне и...

Отглеждането му не е по никакъв начин мъчно, а изгодите – невероятни.

Мента

Това растение също се употребява с респект. Освен, че е страхотна за чай, ментата работи отблъскващо за комари, мравки, мухи и бълхи. Можете да потопите няколко листенца във вряла вода и да употребявате получената запарка като репелент, който да впръсквате върху тялото си.

Направете това и сме сигурни, че комарите и всички останали хапещи инсекти няма да ви приближат!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР