В месото на пазара у нас няма антибиотици. Това заяви

...
В месото на пазара у нас няма антибиотици. Това заяви
Коментари Харесай

Експерт: Споко, няма антибиотици в мръвките

В месото на пазара у нас няма антибиотици. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” националният здравен специалист доктор Ангел Кунчев. Той разяснява тематиката след отчет на Европейската организация по медикаментите, в който се твърди, че българското месо е едно от най-замърсените с антибиотици в Европейски Съюз. Според отчета страната ни се подрежда на 8-мо място по приложимост на лекарства. А най-чисто е месото в Исландия и Норвегия.

„ Това, че са импортирани и пуснати в продажба несъмнено количество антибиотици, не значи, че те са в месото. Отговорно настоявам, че в крайния артикул – месото, антибиотици няма”, съобщи доктор Кунчев пред Нова тв. По думите му всяка година се взимат 500 проби. От тях най-вече 1 проба да покаже антибиотици.

Според доктор Диляна Попова, специалист в Асоциацията на месопреработвателните, на животните не се дават превантивно антибиотици, тъй като това е доста скъпо. Когато животните са заболели и се постанова да се употребяват антибиотици, има карентен период, през който животните се почистват от тях.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР