В мексиканският град, в непосредствена близост до завод за известна

...
В мексиканският град, в непосредствена близост до завод за известна
Коментари Харесай

В мексикански град заместиха водата и валутата с енергийна напитка

В мексиканският град, в непосредствена непосредственост до цех за известна енергийна напитка, водата е толкоз малко, че локалните поданици са се обърнали към захарното питие като опция. То се употребява в религиозни церемонии и даже като валута. В същото време диабетът и затлъстяването в региона обаче се повишават, оповестява RT.

Съгласно дългогодишно съглашение с мексиканското държавно управление, локална фабрика притежава правата да извлича повече от 300 000 галона (около 1 135 623 литра) вода дневно.

1.5-литровата бутилка от марката коства почти 18 мексикански песо (0.88 долара) 10 мексикански песо (0,48 долара) на бутилка.

Държавата отчита 30-процентно нарастване на смъртността от диабет сред 2013 година и 2016 година

Местното население е измежду най-тежко засегнатите, като пет от 10 души употребяват всекидневно захарната безалкохолна напитка с кофеин. Тя е в локалните аптеки, заведенията за хранене и входовете на селата.

" Напитката е принос към Бога ", споделя Мария Лопес, локален врач. " Тя отстранява всички несгоди и държи сърцето щастливо... пиенето ще отнеме всичко от вашето тяло. "

" Когато хората би трябвало да дарят зестра за някой младеж, те би трябвало да платят в брой или еквивалент в бутилки от течността ", сподели Риптли Ригоберто Алфаро, преподавател в факултета по обществени науки в самостоятелния университет в Чиапас.  

Компанията производител отхвърли обвиняванията, поставяйки виновността за хроничния дефицит на вода на локалното самоуправление, неналичието на държавни вложения, неприятното обмисляне и разпадащата се инфраструктура, като видимо не поема отговорност за основаването на рецесия в публичното опазване на здравето.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР