В Международния ден на музеите 18 май Градска художествена галерия

...
В Международния ден на музеите 18 май Градска художествена галерия
Коментари Харесай

Безплатно в ГХГ сградите в Нощта на музеите

В Международния ден на музеите 18 май Градска художествена изложба – Пловдив ще посреща гости гратис във всички свои здания с непрекъснати експозиции, както и в две от залите си с краткотрайни изложения.

Тази година празникът съответствува и с Европейската нощ на музеите и галерии, която се провежда по същия мотив постоянно в събота вечер.

С удължено работно време от 10:00 до 22:00 часа ще приема гости Зала „ 2019 “ на ул. „ Гладстон “ 32, където ще може да се прегледа огромната юбилейна галерия „ Литийно “ на скулптора Цвятко Сиромашки. Публиката ще има опция и да се срещне с създателя сред 19 и 20 часа.

Живописецът Илия Желев също ще поддържа връзка персонално с фенове сред 19 и 20 часа на първия етаж в Залите за краткотрайни експозиции (ул. „ Княз Александър I “ 15). Неговата живописна галерия ще може да се види до 22 часа изцяло гратис.

В същата постройка на втория етаж налична за ценители ще бъде и изложбата „ Православните настойници на Европа “ на софийската художничка Милена Велчева.

От 10:00 до 22:00 часа ще работи с вход свободен и Постоянна експозиция „ Икони “ на ул. „ Съборна “ №22.

В огромната Постоянна експозиция на ГХГ-Пловдив на ул. „ Съборна “№14А, която ще е отворена от 10:00 до 22:00 часа, ще гостува изкуствоведът доктор Пламен Петров, шеф на Художествена изложба – Казанлък. Той е подготвил лекция на тематика: „ Българските музеи и съвремието, в което не съумяваме да пристъпим. Случаят „ Къща – музей „ Ненко Балкански “. Тя ще стартира в 19 часа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР