От страна на областната дирекция на МВР са набелязани за

...
От страна на областната дирекция на МВР са набелязани за
Коментари Харесай

Полицията на крак за дербито Ботев – Локо

От страна на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи са набелязани за осъществяване комплекс от охранителни ограничения  предвид срещата, която ще се играе от 21:15 ч. в неделя на стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив.

Планирано е засилено наличие на екипи на полицията и на Дирекция „ Жандармерия “ на територията на спортната зона и в града, като чиновниците имат ангажимент към цялостното застраховане на публичния ред и бърза реакция при получени сигнали за нарушавания.

Съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е неразрешена продажбата на алкохол на територията на спортния комплекс.

За обезпечаване на сигурността на придвижването в периметъра на футболната среща е допустимо да бъде въведено краткотрайно ограничаване за пътните транспортни средства в следните прави:

–           бул. „ Източен “, от кръстовището с бул. „ Княгиня Мария Луиза “ до кръстовището с бул. „ Санкт Петербург “;

–           ул. „ Богомил “, от кръстовището с бул. „ Източен “ до кръстовището с ул. „ Лев Толстой “;

–           ул. „ Варшава “, от кръстовището с ул. „ Богомил “ до кръстовището с ул. „ Славянска “;

–           ул. „ Лев Толстой “, от кръговото кръстовище с ул. „ Димитър Ризов “ до кръстовището с ул. „ Богомил “.

Създадена е и организация за обезпечаване на трасе за придвижване и акомпанимент на последователите на гостуващия тим. За улеснение те могат да паркират колите си на територията на стадион „ Локомотив “ и проведено да се насочат към стадион „ Христо Ботев “ по ул. „ Лев Толстой “ и ул. „ Богомил “.

За да бъде избегнато скупчване, заради детайлните и строги инспекции, приканваме феновете да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона – в 19 часа.

Припомняме, че на построените контролни пунктове полицейските чиновници ще наблюдават за недопускане на гости в нетрезво положение или под влияние на опиати, както и за носене на неразрешени предмети и движимости /огнестрелно оръжие, пиротехнически произведения, ножове, палки, боксове, бутилки и др./. Ще бъдат връщани и лица с наложени  забрани за посещаване на спортни мероприятия или малолетни  без пълновръстен компаньон. При защитата на мача ще бъде употребявано видеонаблюдение и на снимани причинители на престъпления (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) ще бъде търсена отговорност по Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия и Наказателния кодекс.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР