В медийните среди, но не само, седмицата премина под знака

...
В медийните среди, но не само, седмицата премина под знака
Коментари Харесай

Доц. дн Вяра Ангелова: Обичаме БНР и ще се грижим за него

В медийните среди, само че освен, седмицата мина под знака на една книга – алманах, публикуван по план към Научноизследователския бранш на Софийския университет. “#Кой спря БНР? “ е издание, събрало протоколи и стенограми от съвещания, брифинги и чувания, заявления и публични известия от разнообразни институции, както и определени изявленията, последвали събитията от 13-и септември 2019 година, когато стратегия „ Хоризонт “ спря излъчването си за към 5 часа.

Разговор за претекстовете, довели до издаването на тази книга, със съставителя ѝ доцент дн Вяра Ангелова от ФЖМК и със студента Симеон Александров, член на работния екип по съставянето на сборника.

Книгата и нейната публика

Вяра Ангелова : „ Книгата е ориентирана с изключение на към тясно профилираните публики, каквито са студентите и медийните откриватели, мои сътрудници, само че по този начин също и към необятните публики, в които влизат публицистите, а ми се коства, че и хората, които не са от медийните среди биха показали интерес към нея, тъй като случилото се на 13-и септември 2019 година, съгласно мен, излиза от рамките на тясно медийното събитие и се трансформира в индикативен образец за това по какъв начин е устроено обществото ни. В книгата доста ясно са показани взаимоотношенията сред медии и власт, взаимоотношенията сред медии и общество. Книгата ще бъде потребна в това число и за бъдещи откриватели на медиите и може да се употребява като указател или като алманах, който съдържа документални свидетелства за времето.

Да не забравяме, че това, което се случва пред очите на обществото, постоянно е аргументирано, че се прави в негов интерес, в това число и тогава със случилото се на 13-и септември. Техническата профилактика беше изтъкната като съществена подбуда за прекъсването на „ Хоризонт “, тъй като, несъмнено, такава профилактика е нужна, с цел да могат хората да слушат радиото. "

Документирано двуличие!

Аз съм безапелационен и разпален последовател на европейския модел, съгласно който медийният пейзаж е невъобразим без авторитетното и силно присъствие на публичните медии, даже когато обществото е апатично, даже когато обществото не схваща какъв брой значими са те, ние би трябвало да настояваме, да отстояваме смисъла на публичните медии. А когато пристигна време, сигурна съм в това, аудиторията и обществото ще оценят значимостта на тези медии. Въпросът е в нашата решителност, в нашата упоритост и в професионализма, с който отстояваме смисъла на публичните медии. “

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР