В Марсилия органите на реда са използвали сълзотворен газ, за

...
В Марсилия органите на реда са използвали сълзотворен газ, за
Коментари Харесай

Близо 500 души са арестувани в петата нощ на размирици във Франция

В Марсилия органите на реда са употребявали сълзотворен газ, с цел да разпилян стачкуващите. Кадри в обществените мрежи демонстрират конфликти, продължаващи повече от час по централния бул. " Ла Канебиер ". Според управляващите в южния град са осъществени минимум 56 ареста.

В същото време засиленото полицейско наличие в центъра на Париж наподобява е възпряло митингите. Големи тълпи се събраха за погребението на 17-годишния Наел, погубен в автомобил от служител на реда след отвод от инспекция.

Безредици във връзка със гибелта на младежа имаше с изключение на в района на Париж и в други френски градове и даже в Белгия. На доста места е въведен полицейски час и е стеснен публичният превоз.

Вътрешният министър Жералд Дарманен написа в Туитър, че през нощта са задържани над 420 души. Вчера в телевизионно изявление той съобщи, че междинната възраст на арестуваните към този момент над 2000 души в страната е 17 години. 12-13-годишни също са взели участие в палежите на магазини и коли.

От министерството на правораздаването припомниха, че родители, чиито деца  участват в нощни вълнения, са застрашени пред две години затвор и санкция от 30 000 евро, предава БНР.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР