В Ловешка област близо 66% от паралелките от първи до

...
В Ловешка област близо 66% от паралелките от първи до
Коментари Харесай

Близо 66% от паралелките от 1-ви до 4-и клас преминават в присъствено обучение в Ловешко

В Ловешка област близо 66% от паралелките от първи до четвърти клас ще преминат в присъствена форма на образование, само че това ще стане най-рано във вторник, идната седмица, защото региона е една от тези, в които тестванията към момента не са доставени.

Началникът на Регионалното ръководство на образованието Еленко Начев разясни, че в клас ще се върнат децата от 140 паралелки в шест общини в региона, в които се регистрират над 500 новозаразени с ковид на 100 000 души население.

Обучението от разстояние ще продължи в учебните заведения в селата Малиново, Александрово, Глогово, Бабинци и Дебнево, както и в още две образователни заведения - в Ловеч и Луковит, защото там по-малко от 50 % от родителите са дали единодушие за връщане на децата им в класните стаи. В някои учебни заведения присъственото образование ще бъде възобновено единствено за част от паралелките.

„ В момента, в който дойдат тестванията, ние ще предупредим шефовете, ще ги раздадем на всички учебни заведения, по два теста да има за дете, за два пъти “.

Еленко Начев изясни, че в случай че в една паралелка има деца в присъствено и в онлайн образование, всяко едно учебно заведение ще взема решение съгласно софтуерните благоприятни условия по какъв начин ще се провежда този развой за учениците от разстояние.

„ Няма да стане безпорядък. Училището основава тази организация и няма да има  деца, които ще останат отвън образованието. “

Все още обаче не е ясно  по кое време тъкмо в област Ловеч ще бъде възобновено присъственото образование за учениците от първи до четвърти клас.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР