В Кюстендил се проведе ключово заседание на Областната комисия по

...
В Кюстендил се проведе ключово заседание на Областната комисия по
Коментари Харесай

Пътна безопасност и инфраструктура: Приоритети в дневния ред на Кюстендил

В Кюстендил се организира основно съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата, където бяха разисквани значими въпроси, свързани с обезпечаването на безвредна среда за придвижване, възстановяване на пътната маркировка и понижаване на пътния травматизъм в района. Заседанието, ръководено от регионалния шеф инж. Александър Пандурски, акцентира нуждата от открит разговор и съдействие сред другите институции за реализиране на по-добри резултати в региона на пътната сигурност .

Инж. Пандурски посочи смисъла на продължаващото взаимоотношение и благодари на Агенцията за пътна инфраструктура /АПИ/ за тяхната работа и старания. Той прикани за възстановяване на координацията сред институциите , с цел да се обезпечат по-оптимални резултати в региона на сигурността.

Сред разискваните тематики бяха подобряването на пътната инфраструктура , положението на пешеходните пътеки, слагането на хоризонтална маркировка и построяването на легнали служители на реда на основни пътни артерии. Особено внимание беше обърнато на казуса с нерегламентираното паркиране и нуждата от намиране на механизъм за неговото ограничение.

В съвещанието участваха и онлайн специалисти, в това число Светослав Васев от Държавната организация “Безопасност на придвижването по пътищата ”, който предложи подпомагане при решаването на поставените въпроси и акцентира значимостта от съществуването на квалифицирани експерти в тази област във всяка община.

Заместник-кметът на община Сапарева баня, Илияна Базиргянова, настоя за решаването на казуса с неналичието на съответна пътна маркировка на републиканския път сред Дупница и Сапарева баня, като акцентира и настояванията на локалните поданици за повишение на сигурността.

В докладите бе упоменато, че през 2023 година в област Кюстендил не са регистрирани сектори с висока централизация на пътнотранспортни катастрофи, а също по този начин бяха изтъкнати сполучливи начинания като построяването на шумноизлъчваща напречна маркировка с вибрационен резултат , което способства за повишение на сигурността в региона.

Събитието акцентира ангажираността на регионалната администрация и съответните институции към намирането на устойчиви решения за провокациите в региона на пътната сигурност и инфраструктура . Приетите отчети и проекти за деяние обрисуват пътя за бъдещи старания в тази тенденция, с вярата за основаване на по-безопасна и виновна пътна среда за всички участници в придвижването.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР