В Култура.БГ министър Атанас Атанасов заяви, че вярва в положителната

...
В Култура.БГ министър Атанас Атанасов заяви, че вярва в положителната
Коментари Харесай

Атанасов: И Министерство на културата, и МРРБ подкрепят Младежкия театър по казуса с КЕВР

В " Култура.БГ " министър Атанас Атанасов съобщи, че има вяра в позитивната развръзка по проблема със постройката на Младежкия спектакъл, тъй като театърът има поддръжката на Министерство на културата и на Министерство на регионалното развитие.

" Смятам, че концепцията на Младежкия спектакъл за куклена сцена е прелестна и на драго сърце желая да видя да бъде развита. Принципната ми позиция е, че пространства за просвета не би трябвало да бъдат затваряни и би трябвало да останат пространства за просвета. И дано не забравяме, че всичко би трябвало да следва думата на закона, което е доста значимо да се доуточни. " - съобщи Атанас Атанасов.

По проблема към този момент е изпратено мнение от страна на Министерство на културата, в този момент се чака крайното решение на Министерство на регионалното развитие.

Атанас Атанасов разяснява още, че е сюрпризиран от митинга на театъра и от връзката, тъй като ръководеното от него ведомство е изразило поддръжка още преди Младежкия спектакъл да разгласи протестните дейности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР