В крайна сметка всеки има нужда от малко грижи Невероятно щастлив

...
В крайна сметка всеки има нужда от малко грижи
Невероятно щастлив
Коментари Харесай

Ръководство за бащата след раждането на детето

В последна сметка всеки има потребност от малко грижи
Невероятно благополучен сте, че сте станал баща, меко казано. Защо обаче се чувствате толкоз отпаднал прочувствено? След цялата усилена подготовка и обмисляне, и разходи, и драма, най-накрая детето се роди, а вие се чувствате освен отмалял (това е поради неналичието на сън), само че и малко зарязан, написа whattoexpect.com. Добре пристигнали в Клуба на следродилните бащи, където внезапно ще ви се обясни за какво думата „ следродилен ” толкоз постоянно е следвана от „ меланхолия ”.

Не всеки изпитва промяната на настроенията (около 10 % от татковците обаче да), само че очаквайте обилие от страсти, които може да траят от няколко седмици до година – и у двама ви (за благополучие нормално се редувате). Бъдете подготвен. И мощен. Ще имате потребност от търпението на светец, издръжливостта на трибоец, темперамент, който не се възпламенява толкоз елементарно, и възприятие за комизъм (задължително), с цел да преминете през този интервал на пригаждане.

Какво да вършиме през първия месец
Създайте ново „ обикновено ”. Може би сте се чакали бременността да свърши и животът да се върне към естествения си темп. Забравете – тези дни са в историята и е време да свикнете с новия си график. Кой пазари в този момент? Вие. Кой пере? Пак вие. (Как въобще е допустимо толкоз малко създание да образува толкоз доста пране?) Кога ще се къпете дружно? (Къпете ли се дружно?!) Кога ще ядете? За първи път ще ви връхлети същинското значение на това животът да се трансформира. Не се съпротивлявайте – оставете се на течението и влезте в темп, който работи (не очаквайте, че незабавно ще влезете в час като татко – изисква доста време и практика).

Свиквайте с непостоянния сън. Честно е да се редувате, когато измежду нощ се постанова да посещавате детската стая (тази разходка ще бъде доста по-крака, в случай че бебето спи в кошче във вашата стая или покрай леглото ви). Дори и майката да кърми и да няма потребност от вас в 3 измежду нощ, бъдете там (ще ѝ потрябвате за промяната на памперса). Освен това среднощните гушкания са същински качествено време за основаване на обвързаност за всеки един от вас. Не ги пропускайте. Дори и да сте изтощен денем, позволете на партньорката си да подремне, до момента в който гледате бебето. Разбира се, че и двамата има да наваксвате със съня, само че не забравяйте, че тя се възвръща и физически от раждането (а в случай че кърми, изразходва извънредно доста сила за производството на мляко), тъй че тя несъмнено печели надпреварата Кой е по-по-най-и зморен.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР