В крайдунавския град са регистрирани 762 украински граждани от началото

...
В крайдунавския град са регистрирани 762 украински граждани от началото
Коментари Харесай

24 украинци са започнали работа в Русе

В крайдунавския град са регистрирани 762 украински жители от началото на войната

От 24 февруари досега в ОДМВР - Русе адресно са регистрирани 762 украински жители, като понастоящем не повече от 2/3 от тях са на територията на региона. Повечето от тях са се настанили в частни квартири за лична сметка.

24 пък са почналите работа украински жители, които са съветвани от екипите на Бюрото по труда в Русе все още. Това оповестиха от Дирекция „ Бюро по труда “ в крайдунавския град, предава.

Техният учебен ценз е в разнообразни посоки – стопанска система, обучение, опазване на здравето, индустриални технологии, с разнообразни просветителни степени. Работните места, които са заели, са в областта на преработващата индустрия, хотелиерството и ресторантьорството.

Работодатели от района демонстрират интерес за наемане на украински жители. Заявени са позиции в преработващата индустрия, хотелиерство и ресторантьорство, шивашка индустрия, строителство. Преобладават места за хора с работен специалности и специалности.

Бюрата по труда в Русенско насочват украинските жители да попълнят анкети на уеб страницата на Агенцията по заетостта, в които да отразяват своите познания, умения, желания за работа, като с тази предварителна информация се цели да се улеснят процесите на трудово ходатайство. От друга страна и работодателите също попълнят сходни анкети, в които с изключение на информация за разкриваните от тях работни места, показват и спомагателни данни за готовността си да обезпечат жилище, превоз и други обществени придобивки на работното място.

От началото на спора до 13 май мобилни екипи на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ са съветвали 873 украински жители с предоставена краткотрайна протекция. До момента 40 бежанци са потърсили съдействието на ДБТ-Русе за намиране на работа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР