В края на срещата си в Германия външните министри от

...
В края на срещата си в Германия външните министри от
Коментари Харесай

От Г-7 обявиха, че няма да признаят промяната на граници, налагана от Русия

В края на срещата си в Германия външните министри от Г-7 оповестиха, че в никакъв случай няма да признаят смяната на граници, която Русия се пробва да наложи с войната си против Украйна и потвърдиха поддръжката си за Киев.

Страните от Г-7 ще поддържат Украйна и с доставки на оръжие, в случай че се наложи години наред. Това написа в заключителната декларация, която участничките във форума в немския град Вайсенхаус одобриха през днешния ден.

" Ще продължим военната и отбранителна помощ за Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", написа в текста на декларацията. Войната против Украйна не е предизвикана от нищо и нарушава всички интернационалните закони, заявиха още страните от Г-7. Украйна има правото да се отбрани. Страните от Г-7 в никакъв случай няма да признаят нови, налагани от Русия граници.

На срещата участваха и външните министри на Украйна и Молдова. Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба прикани сътрудниците си да поддържат страната му с тежко оръжие и с нови наказания против Русия.

" Само взаимност не ни оказва помощ ", съобщи той.

Борбата против световната рецесия, провокирана от Русия, ще трае дълго време - предизвести и домакинът на срещата - външната министърка на Германия Аналена Бербок.

Страните от Г-7 настояха Русия неотложно да смъкна блокадата върху износа на украинско жито. 25 милиона тона годишна продукция не могат да бъдат експортирани и страните от Близкия изток и Африка са застрашени от апетит. Войната е причина и за рекордното повишение на цените на силата, което усилва бедността в света.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР