В края на миналата седмица в АЕЦ “Козлодуй” завърши Партньорска

...
В края на миналата седмица в АЕЦ “Козлодуй” завърши Партньорска
Коментари Харесай

В АЕЦ “Козлодуй” успешно бе проведена мисия на WANO

В края на предходната седмица в АЕЦ “Козлодуй” приключи Партньорска инспекция на Московския център на WANO (World Association of Nuclear Operators – Световната асоциация на нуклеарните оператори). Успоредно с нея бе осъществено и пилотно Наблюдение на работата на екипите от блочните щитове за ръководство на пълномащабния симулатор за блокове с реактори ВВЕР-1000 в Учебно-тренировъчния център. Мисията и пилотното наблюдаване бяха извършени по покана на управлението на атомната централа в интервала 24 ноември – 8 декември от два екипа на Световната асоциация, формирани от висококвалифицирани и опитни специалисти от разнообразни страни.
Партньорската инспекция включваше следните единадесет области – Организация и администрация, Експлоатация, Ремонт, Химия, Инженерно обезпечаване, Радиационна отбрана, Подготовка и подготовка на личния състав, Експлоатационен опит и рационализиране на индустриалната активност, Противопожарна отбрана, Аварийна подготвеност, Съобщения за събития със важен експлоатационен опит от разнообразни атомни централи (Significant Operating Experience Report – SOER).
Пилотното наблюдаване обхвана дейностите на три разнообразни екипа от сменния личен състав по три авансово създадени сюжета в пълномащабния симулатор.
През двете седмици представителите на Световната асоциация на нуклеарните оператори наблюдаваха дейностите в обособените области, посетиха работни места, софтуерни пространства, съоръжение и здания. Успоредно с това те организираха изявленията със експерти и ръководители от АЕЦ “Козлодуй” и направиха обзор на работната документи.
В последния ден на задачата проверяващите показаха резултатите от своята работа, които следва да бъдат систематизирани в формален отчет. Съгласно програмата за партньорски инспекции на WANO, документът не е обществен и се дава единствено на експлоатиращата организация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР