В края на април шесткратният шампион от Шлема Борис Бекер

...
В края на април шесткратният шампион от Шлема Борис Бекер
Коментари Харесай

Бекер след излизането си от затвора: Там бях никой, научих наистина тежък урок

В края на април шесткратният първенец от Шлема Борис Бекер бе приет за отговорен по 4 от повдигнатите му 24 обвинявания, измежду които са укриване на задължения, евакуиране на активи и неразкриване на имущество. Така някогашният №1 бе наказан на 2 години и половина отнемане от независимост, половината от които трябваше да прекара в пандиза.

Германецът стартира излежаването на присъдата си в един от пандизите, славещи се с най-лоша известност във връзка с изискванията в него, а точно Уандсуърт, от който именитият състезател се оплакваше поради минималните количества храна, неналичието на хигиена и дневна светлина в килията, както и непрекъснатите кавги сред пандизчиите. Впоследствие обаче той бе изместен в различен затвор - Хънтъркомб, който се намира в непосредственост до Оксфорд и в който изискванията са надалеч по-добри.

Преди броени дни някогашният номер едно бе освободен от пандиза и депортиран в Германия, където даде първото си изявление след излизането си. В него трикратният първенец от Уимбълдън беседва намерено за времето си, прекарано зад решетките, и научените уроци през последните осем месеца.

" В пандиза си никой. Там си просто едно число. Аз бях A2923EV. Никой не ме наричаше Борис, а бях просто число. Не даваха пет пари кой съм. Мисля, че преоткрих още веднъж в себе си индивида, който бях. Научих в действителност тежък урок. Много безценен урок. Много мъчителен. Цялото това нещо обаче ме научи на едно доста значимо и положително нещо. Някои неща се случват с причина.

Седнах на ръба на леглото си още в шест часа сутринта и непрестанно се надявах, че вратата на килията ще се отвори. Те пристигнаха в 7:30, отключиха и попитаха дали съм подготвен. Отговорих: " Хайде! Вече съм опаковал всичко ", добави Бекер за последния си ден зад решетките. Цялото изявление следва да бъде излъчено във вторник вечерта.

‘I was a nobody’: Boris Becker gives first interview since leaving UK prison
— Guardian news (@guardiannews)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР