В края на 2017 г. Геймърът NoThx, Констанин Кънев, той

...
В края на 2017 г. Геймърът NoThx, Констанин Кънев, той
Коментари Харесай

Геймърът NoThx и Lenovo подпомогнаха деца без родители



В края на 2017 година Геймърът NoThx, Констанин Кънев, той провежда благотворителен новогодишен стрийминг маратон, подсилен от Lenovo, в границите на който бяха събрани над 2300 лева В средата на януари т.г. той отиде персонално до Центъра за настаняване от фамилен вид в с. Гаврил Геново (монтанско), където подари на децата нови облекла, долни дрехи и обувки.

В центъра живеят 15 деца, лишени от наставнически грижи. Част от тях са цялостни сираци, други имат родители, които не могат да се грижат за тях.

Прочетете още: Борика с акция в поддръжка на недоносени деца

“Това, което видях в очите на тези деца, които нямат съвсем нищо свое, ще остане в мен вечно. Преживяването ме зареди с голям позитивизъм. Никога не съм предполагал, че е нужно толкоз малко, с цел да окажеш помощ толкоз доста на някого – разяснява Кънев. – За първи път провеждам самичък, персонално нещо благотворително и сигурно няма да е последният. Свидетели сме на доста случаи, в които хора събират пари в някаква благотворителна акция, само че не знаят какво се случва след това с тях и дали в действителност се употребяват по предопределение. Затова желаех да го направя по този начин, както аз си го представям и считам за вярно - да съберем пари, да купим нужното и да го занесем персонално. Огромно благодаря на всички, които подариха!”

Lenovo България поддържа самодейността на NoThx, като обезпечи техниката за благотворителния стрийминг маратон. “За нас е извънредно наслаждение и чест, че към този момент една година NoThx е дипломат на геймърската ни серия Legion. Този план е значим за нас, тъй като, с изключение на да се забавляват геймърите, успяхме да помогнем на нуждаещи се деца”, разяснява Йовко Атанасов, районен управител на Lenovo за България и Македония.

Организаторите на самодейността възнамеряват да я трансфорат в традиция.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР