В кралство Бутан не измерват развитието си с брутен вътрешен

...
В кралство Бутан не измерват развитието си с брутен вътрешен
Коментари Харесай

Страната, в която има Министерство на щастието

В кралство Бутан не мерят развиването си с БВП, а с брутно национално благополучие. То се регистрира въз основата на индикатори като стабилно развиване, запазване на околната среда, успеваемост на ръководството, обществена правдивост, опазване на културното завещание и духовността. През 2008 година е основана Комисия за благополучие на хората. Това е и единствената страна в света, в която има Министерство на щастието, а съгласно Организация на обединените нации Бутан и България са в двата края на скалата на щастието.

При броене на популацията жителите на страната дават отговор и на въпроса:  " Щастливи ли сте? ", като 45,2% от хората се дефинират като " доста щастливи ", 51,6% като " щастливи " и единствено 3,3% дават отговор, че са " не доста щастливи ". 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Bhutan Traveller (@bhutantraveller) на Ное 10, 2019 в 5:01 PST

Четвъртък е разгласен за пешеходен ден, с което се цели понижаване на замърсяването и шума в страната. Улиците се поддържат постоянно чисти и с доста цветя. Почти всички хора в страната са вегетарианци, тъй като е неразрешен ловът и убиването на животни. Забранен е и вносът на химически торове, което прави всичко, което пораства там, екологично чисто. През 2012 година Бутан разгласи желанията си да се трансформира в първата страна в света със 100% био земеделие. Храната и облеклата, които са нужни за популацията, не се създават единствено там, а всички поданици носят национални носии, наречени " кхо ".

Будизмът е главната вяра в Бутан, а това също е причина хората да се усещат спокойни, уравновесени и в естетика със себе си. Медитацията е наложителна изключително в учебните заведения, където би трябвало да се практикува по 10 минути дневно. Бездомни хора няма. Ако някой инцидентно загуби дома си, би трябвало просто да разгласи това и кралят му дава земя, където да устрои новия си живот. Здравеопазването е гратис, а това включва както съвременна медицина, по този начин и обичайни способи за лекуване. 

Бракът с чужденци е неразрешен, с цел да може уникалността на народа да бъде непокътната. Жените са уважавани и почитани, а съгласно традицията собствеността на фамилията се наследява от най-голямата му щерка. 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Bhutan Traveller (@bhutantraveller) на Яну 7, 2016 в 5:34 PST
 11 хрумвания за завършения, които стопират дъха
 
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР