В космополитния свят, в който живеем се нагледахме на какво

...
В космополитния свят, в който живеем се нагледахме на какво
Коментари Харесай

Г*й парад може, а Луковмарш не? Така ли защитавате българщината, г-жо Фандъкова? (ЧИТАТЕЛСКО ПИСМО и ВИДЕО)

В космополитния свят, в който живеем се нагледахме на какво ли не. Всеки има право да излезе на улицата, с цел да стачкува или да отбрани някаква идея. Оказва се обаче, че годишният марш в памет на българския военачалник Христо Луков (по-известен като Луковмарш) не е измежду тях. Кметът на София Йорданка Фандъкова забрани провеждането му, тъй като от Интерпол имало сигнал, че полски екстремисти се канят да се включат в шествието.

Луковмарш въпреки всичко се организира, тъй като доста млади българи просто се събраха пред НДК и направиха това, което вършат всяка година. Читателят на skafeto.com Симеон Рачев изрази възмущението си от възбраната на Столичната община за провеждането на Луковмарш. Публикуваме писмото му без редакторска интервенция. Редакцията е подготвена да разгласява и други гледни точки по тематиката.

„ Възмутен съм от решението на Йорданка Фандъкова да забрани провеждането на марша в памет на военачалник Христо Луков. Излиза, че общината поддържа противоречиви начинания като г*й парада („ София прайд “) (осъден изрично от Българската православна църква), само че не и патриотично шествие в памет на един от най-славните български офицери.

Няма да влизам в разногласия за това какво е мястото на Христо Луков в българската история. На хората, които се разпореждат с бюджета на столицата ще напомня само, че единствено с помощта на военачалник Христо Луков Кюстендил и региона сега са част от територията на България. Ако това не им е задоволително, дано знаят, че с сходни решения вършат ново изменничество към славния военачалник, по-късно от 13 февруари 1943 година, когато членове на терористичната Българска комунистическа партия го издебват по мрачно и го убиват с изстрели В ГРЪБ. “

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР