В контакт сме с българските власти по приложението на европейските

...
В контакт сме с българските власти по приложението на европейските
Коментари Харесай

ЕК: Засега не водим процедура срещу България по повод санкциите срещу Русия

" В контакт сме с българските управляващи по приложението на европейските наказания по този начин, както и с останалите страни от Европейски Съюз. Нямам какво да кажа въобще за подхванато следствие ", съобщи през днешния ден представител на комисията на конференция в отговор на въпроси. " Обичайният метод, по който действаме във връзка приложението на глобите, е да работим в съдействие и в съгласие с страните от Европейски Съюз ", добави той. " В момента не се води процедура ", повтори представителят.

" Европейска комисия е бранител на европейското законодателство и, в случай че в миналото страна от Европейски Съюз не съблюдава европейското право, има наказателни процедури - това е кардинален отговор ", уточни той. " Засега не водим процедура. В контакт сме с националните управляващи за идентичното използване на глобите ", заключи представителят.

Вчера авторитетното европейско издание " ", базирайки се на неизвестен източник, написа, че Европейската комисия ще изиска пояснения от България, откакто стана ясно, че съветската компания " Лукойл " се е възползвала от малки врати в глобите на Европейски Съюз, с цел да завоюва 1 милиард евро за военните потребности на Кремъл .

То разгласява следствие по какъв начин от бургаската рафинерия на " Лукойл " са натрупали облагата посредством дерогацията, позволяваща на страната ни да продължи да внася съветски недопечен нефт до 31 декември 2024 година

Авторите на публикацията Виктор Джак и Джорджо Леали показват, че България се е възползвала от събитието, че е получила изключение от общата възбрана за импорт в Европейски Съюз на съветски нефт и е разрешила милиони барели съветски нефт да доближат до притежавана от Русия рафинерия на нейна територия, която по-късно е изнасяла разнообразни рафинирани горива в чужбина, в това число в страните от Европейски Съюз.

" Обръщаме внимание на станалото и помолихме българите да обяснят (действията си) ", цитира " Политико " почитан чиновник на Еврокомисията, " поискал анонимност, с цел да приказва искрено ".

Освен почти 983 милиона евро, получени от Русия през " малката врата " посредством данъци върху производството и износа, тя също по този начин генерира съвсем 500 милиона евро облаги за притежателя на рафинерията " Лукойл ", откогато изключението стартира да работи на 5 февруари. Това се споделя в систематизиран разбор, направен за българския парламент и забелязан от " Политико ", прибавя изданието.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР