В конфликта между Палестина и Израел сериозно влияе и войната

...
В конфликта между Палестина и Израел сериозно влияе и войната
Коментари Харесай

Мирослав Зафиров: Войната в Украйна влияе и на конфликта между Палестина и Израел

„ В спора сред Палестина и Израел съществено въздейства и войната в Украйна. В момента се намираме в обстановка, в която държава-членка на Съвета за сигурност води война. По този метод най-високият орган в интернационалните връзки се намира в положение на институционална неефективност. Това разрешава появяването на едни ниши, които отварят благоприятни условия за доста паралелни играчи да претендират за водеща роля. “

Това съобщи пред „ bTV “ дипломатът Мирослав Зафиров , който работи в Представителството на Организация на обединените нации за Близкоизточния кротичък развой.

Той призна, че обстановката в Йерусалим сега е много напрегната, защото там има съвпадане във времето на огромни религиозни празници – последните дни на свещения месец Рамадан и огромния еврейски празници Песах. По думите му в града има конфликти и напрежение сред двете общности , само че те са показани по по-драматичен метод от медиите.

„ Основният проблем не е само и единствено Йерусалим, а целият Западен бряг, който се намира в положение на неустойчивост. Появата на голям брой нови въоръжени групи носи нов детайл в спора, защото те не са свързани с огромните военни фракции и не са под техен надзор “ , добави Зафиров.

Според дипломата в основата на неразбирателството сред Израел и Палестина стои религията , защото в свещените книги на двата народа е написано, че те имат правото да претендират за Йерусалим.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР