В коментар пред журналисти, турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви,

...
В коментар пред журналисти, турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви,
Коментари Харесай

Очакваме Путин в Турция през август, обяви Ердоган

В коментар пред публицисти, турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че с съветския водач Владимир Путин са на едно и също мнение по въпроса за удължаването на договорката за зърнения кулоар през Черно море, срокът на която беше продължен няколко пъти до момента и изтича на 17 юли.

" Подготвяме се да посрещнем господин Путин в Турция през август. Споделяме едно и също мнение за удължаването на (сделката за) зърнения кулоар през Черно море . Г-н Гутериш от Организация на обединените нации (генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, бел.ред.) изпрати писмо до господин Путин. Надявам се, че с това писмо с нашите и съветските взаимни старания ще осигурим удължаването на периода на зърнения кулоар ", съобщи Ердоган, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европейската комисия оказва помощ на Организацията на обединените народи и Турция в напъните им да се опитат да удължат периода на зърнената договорка и е отворена да " изследва всички решения ", съобщи през вчерашния ден представител на Европейския съюз, представен от Ройтерс.

Доставките на зърно се правят според съглашение, подписано в Истанбул на 22 юли м. година сред Турция, Руската федерация, Украйна и Организация на обединените нации, предвиждащо безвреден кулоар за експорт на зърно и хранителни артикули от украински пристанища. В Истанбул бе открит Съвместен координационен център, който инспектира товарите. Поредното удължение на съглашението не е несъмнено поради възражения на Русия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР