В колкото и добро състояние да е организмът ни, една

...
В колкото и добро състояние да е организмът ни, една
Коментари Харесай

Как да съкратите времето си на боледуване при вирусна инфекция

В колкото и положително положение да е организмът ни, една вирусна зараза се преодолява изцяло най-малко за 3-4 дни.

Ако сме изтощени и уплашени, в случай че имаме съпътстващи болести, както и в случай че не се погрижим незабавно за себе си, боледуването може да продължи и по-дълго и да се стигне до затруднения.

Ако ви е хванал грипът или сте настинали, можете да улесните възобновяване си, като следвате няколко съществени съвета. Ето какво да извършите, с цел да си стъпите на краката допустимо най-скоро:

#1

Вземете ограничения при първите признаци и най-важното, останете си вкъщи. Първите 24 часа са от решаващо значение за това организмът ви да се активизира против вирусната офанзива. Забравете тактиката “Ще отида и през днешния ден на работа и след това ще видя по какъв начин съм ”. Дори признаците ви да са по-леки първоначално, останете си в леглото.

#2

Избягвайте всевъзможни физически натоварвания. У нас в последните години стана съвременно да се “лекуваш ” от грип, като тренираш, с цел да се изпотиш. Такова изтощение на тялото обаче е извънредно нездравословно в миг, в който така и така е атакувано от вируса. Стойте на топло в леглото, а в случай че решите да се изпотите, вземете парещ душ или най-добре направете гореща вана на краката с морска сол.

#3

Приемайте лека храна. Малко плодове, зеленчукова или пилешка чорба, топъл бульон, чай с мед са най-подходящи. Тежката храна като месото, яйцата, сиренето, ядките натоварва храносмилателната система и пречи на организма да се активизира, с цел да се оправи с заболяването. Затова забравете бабините препоръки за “силната храна ”. Доказано е, че умереното недояждане в първите 1-2 дни след развиването на признаците спомага за по-лекото преболедуване.

#4

Не взимайте антибиотик без да пита! За страдание, доста хора се самолекуват с антибиотици при първи признаци като болки в гърлото и висока температура. Запомнете: антибиотикът не се предписва при грип и при вирусна зараза, а единствено в случай че се развие съпътстваща бактериална. Ненужното приемане на антибиотици единствено нарушава стомашно-чревната флора и в допълнение компрометира имунитета ви. Нормално е при вирусна зараза да имате неприятни признаци за най-малко 3-4 дни, а в случай че те продължат по-дълго, утежняват се или просто не забелязвате никакво усъвършенстване, е значимо да потърсите съвет от доктор.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР