В коалиционното споразумение е записано, че коалиционните парнтьори ще обединят

...
В коалиционното споразумение е записано, че коалиционните парнтьори ще обединят
Коментари Харесай

Ива Митева: Изборът на ВСС от парламентарната квота е с 2/3-ти мнозинство, което нямаме

" В съдружното съглашение е записано, че съдружните парнтьори ще обединят старания за единна кадрова политика във връзка с органите, които се избира напълно или отчасти от Народно събрание. Българска народна банка е таква институция ", това съобщи Ива Митева от Има Такъв Народ във връзка напдпреварата сред Любомир Каримански и Андрей Гюров за гуверньор на Българска народна банка

" Смятам, че кандидатурата ни беше единна. Не съм чула възражения за името ", посочи тя пред NOVA.

Тя посочи, че кандидатурата на Любомир Каримански е обсъждана главно с хора от " Демократична България " и Българска социалистическа партия.

И добави, че от Има Такъв Народ са останали разочаровани от обстоятелството, че в обществените мрежи са се появили постове с рецензии към Каримански от страна на представители на Политическа партия.

" Нека пристигна времето за избор. Тогава всеки ще може да изчете автобиографиите и да направи своя избор и да вземе своето лично решение ", съобщи Митева.

" Ние не можем да спрем нито един депутат да не гласоподава. Ако се чака да оттеглим кандидатурата, тъй като Демократична България и Българска социалистическа партия няма да ни поддържат - това не е съществено ", сподели тя за това какво ще се случи, в случай че Каримански бъде определен с гласове на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Изборът на Висш съдебен съвет от парламентарната квота е с 2/3-ти болшинство, което го нямаме и по тази причина ние да го изберем е доста сложна задача. Мандатът на Висш съдебен съвет изтича на 3 октомври ", акцентира тя по отношение на желанието на ръководещата коалиция да смени настоящия състав на Висш съдебен съвет.

По думите ѝ специалистите са предупреждавали, че това е бомба със закъснител, когато е одобряван този закон.

" Мотивите за откриването на специализирането правораздаване са съвсем същите като тези закриването му ", добави Ива Митева.

И добави, че е време държавното управление да стартира с промените в енергетиката.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР