В Китай пламна ново огнище на коронавируса. Китайските медии съобщават,

...
В Китай пламна ново огнище на коронавируса. Китайските медии съобщават,
Коментари Харесай

Ново огнище в Китай! Само в Ухан е било по-страшно

В Китай пламна ново огнище на ковид. Китайските медии оповестяват, че толкоз необятно разпространяване на вируса не е имало от Ухан насам, съобщи Би Би Си.

Смята се, че коронавирусът за първи път се е появил в Ухан. От началото на коронавирусната пандемия в света са доказани 197 милиона инфекции и 4,2 смъртни случая. Сега е записано ново огнище в град Нанкин.

Близо 200 души са инфектирани, откогато огнището бе намерено на оживеното летище в града на 20 юли. Всички полети до и от Нанкин бяха прекратени до 11 август. Длъжностни лица считат, че актуалното огнище е обвързвано със мощно заразния вид на вируса „ Делта” и се е популяризирало в допълнение заради обстоятелството, че е било намерено на натоварено летище.

Агенция „ Синхуа” съобщи, че всички 9,3 милиона поданици на града ще бъдат тествани. Би Би Си съобщи, че въпросното огнище, намерено за първи път в Нанкин, към този момент се е популяризирало в пет провинции и столицата Пекин. Властите упрекват управата на летището в Нанкин за този „ провал”. Тестовете демонстрират, че в този момент вирусът се е популяризирал в най-малко 13 града. Седем души от новозаразените са в сериозно положение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР