В Кипър се наблюдава ново засилване на коронавируса, с увеличаване

...
В Кипър се наблюдава ново засилване на коронавируса, с увеличаване
Коментари Харесай

Увеличават се новозаразените с Covid-19 в Кипър

В Кипър се следи ново усилване на ковид, с увеличение на броя на новите случаи и на приетите в болница пациенти. За оценка на епидемиологичната обстановка и хода на пандемията в идващите месеци здравният министър Михалис Хаджипанделас свика през днешния ден изключителна среща с членовете на Научния консултативния комитет.

Целта на здравното министерство с провежданата среща не е да възвърне ограничаващи ограничения, а обмисляне и подготовка на здравната система за възможен нов гърмеж на инфектирани и хоспитализации през зимните месеци, сподели министър Михалис Хаджипанделас.

През миналата седмица – до 3 ноември, в страната са открити малко над 3500 нови Covid случаи, които съставляват 5,6% от осъществените повече от 63 000 теста, демонстрира справката на здравното министерство.

В държавните лечебни заведения се лекуват 70 пациенти с ковид, 9 от тях са в тежко положение.

От началото на пандемията до момента Кипър е похарчил над 200 млн. евро за справяне с нея, заяви здравният министър в Народното събрание тази седмица.

Най-големите разноски са за доставките на ваксини, медикаменти, бързи и PCR проби и заплащането на услугите за тяхното осъществяване.

Над 1,8 млн. дози ваксини против ковид са сложени в Кипър, като съвсем 88% от пълнолетното население е изцяло имунизирано.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР