В Кипър от днес започва изплащането на извънреден коледен подарък

...
В Кипър от днес започва изплащането на извънреден коледен подарък
Коментари Харесай

В Кипър започва изплащането на "коледен подарък" за хората с ниски доходи

В Кипър от през днешния ден стартира изплащането на ексклузивен " коледен подарък " за хората с ниски приходи. За празника държавното управление разпределя над 17 млн. евро за повече от 50 000 нуждаещи се.

Специалната еднократна коледна добавка е предопределена за получаващите обезпечен най-малък приход и други обществени помощи, пенсионери с ниски приходи, майки с повече от три деца, като за първи път тази година тя ще бъде дадена и на самотни родители с годишен приход до 19 500 евро, заяви заместник-министърът на обществените грижи Анастасия Антуси.

Най-ниският размер на коледния подарък е 100 евро. Това е минимумът за възрастните хора с ниски пенсии, както и избраната сума за многодетните майки и самотните родители. За хората, които получават обезпечения най-малък приход, коледната добавка е 80% от него, като парите се усилват с 50% за членовете на фамилията.

Коледните суми ще бъдат преведени на всички групи до 16 декември, планува оповестеният график на министерството.

Бюджетът за обществена отбрана в Кипър за 2023 година е повишен с към 4%, като обществените помощи съставляват съвсем 90% от него.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР