В Кипър най-опасният за работа отрасъл се оказва строителството. В

...
В Кипър най-опасният за работа отрасъл се оказва строителството. В
Коментари Харесай

Най-опасният отрасъл за работа в Кипър е строителството

В Кипър най-опасният за работа бранш се оказва строителството. В него са регистрирани най-вече трудови злополуки със смъртни случаи, като забележителна част от тях са засегнали задгранични служащи. Това демонстрира показаното в понеделник изследване, с което бе маркирана започващата в Европа „ Седмица за сигурност и здраве при работа “.

Изследването, извършено от общественото министерство и екип от Европейския университет в Кипър, обгръща 28 000 трудови злополуки в интервала 1999 – 2020 година

С 21% от тях строителството заема второ място след промишлеността, само че води по брой произшествия на работното място, предизвикали гибел – 40% от всички такива случаи.

43% от злополуките с съдбовен край са станали с жители на Евросъюза и трети страни.

На строителни обекти в Кипър работят доста българи.

Резултатите от изследването ще оказват помощ за решения за възстановяване на работната среда и понижаване на злополуките, сподели министърът на труда Кириакос Кусиос.

С 23 000 евро бе санкционирана през септември компания от Пафос поради гибел на служащ в кариера за рандеман на варовик, предава БНР.

В началото на октомври поради рискови условия на работа, довели до гибелта на двама души, две строителни компании в Лимасол бяха санкционирани с по 19 000 евро, а двама чиновници получиха условни присъди от 6 и 4 месеца отнемане от независимост.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР