В Кипър на дневен ред са още допълнителни по-строги мерки

...
В Кипър на дневен ред са още допълнителни по-строги мерки
Коментари Харесай

Обсъждат нови противоепидемични мерки в Кипър

В Кипър на дневен ред са още спомагателни по-строги ограничения против разпространяването на ковид, единствено седмица след предходното стягане на рестриктивните мерки. Те ще бъдат разисквани през днешния ден на среща на здравния министър и членовете на Научния съвещателен комитет, а окончателните решения ще бъдат взети от държавното управление на съвещанието му на следващия ден.

Отварянето на учебните заведения след коледната почивка и празнуването на Богоявление са в центъра на днешната среща като рискови за разпространяването на ковид и изключително на разновидността Омикрон.

Едно от предложенията е да се отсрочи със седмица връщането на учениците в клас - вместо на 10 януари занятията да се възобновят на 17 януари. Това се поддържа от специалисти от Научния съвещателен комитет, Кипърската педиатрична асоциация и синдикатите в образованието. Според тях отварянето на учебните заведения в сериозната обстановка в страната няма да обезпечи естествената им работа, а ще провокира по-големи проблеми.

Обсъждат се и ограничения за обичайните всеобщи скупчвания на хора на Богоявление, който е формален неработен ден в Кипър. Сред разновидностите са ограничавания за броя присъстващи в църквите и на водосветите на брега на морето за мятане на Светия кръст във водите. Предвижда се и понижаване на оптималния брой хора за събирания по домовете, в заведения и на обществени събития.

След рекордната серия от предходната седмица в растежа на новозаразените, в понеделник бяха открити над 5000 нови позитивни случая, които съставляват 3% от осъществените проби.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР