„В Киев видяхме ужаса на войната във всеки един смисъл

...
„В Киев видяхме ужаса на войната във всеки един смисъл
Коментари Харесай

Калоян Икономов: В Киев видяхме ужаса на войната във всеки един смисъл на думата


„ В Киев видяхме ужаса на войната във всеки един смисъл на думата “, сподели депутатът от „ Продължаваме промяната “ Калоян Икономов, който беше част от българската делегация в Украйна.

Той описа и за ракетата, която се е взривила наоколо до нашите политици. „ Бях в колата, усети се мирисът на барут. Уплахата в украинските елементи също беше забележима, те се чудеха дали да ни ескортират някъде и да ни скрият или да ни качат във влака. В последна сметка се качихме и влакът потегли с угасени лампи и пуснати щори. Имаше сериозен детайл на опасност “, сподели Икономов.

Той добави, че някои от най-тежките гледки в града са останките от детски играчки и книжки измежду руините на съборените здания.

„ Моята брачна половинка е украинка, не съм я виждал от 2 месеца, тъй като тя непрекъснато е в бежански центрове и оказва помощ на хора в потребност. Това е покруса. Киев е смълчан град, печален “, сподели Икономов.

По мотив собствен предходен коментар, че българите носят Русия в сърцето си, Икономов разясни, че в тази ситуация би трябвало да се направи сериозна разлика сред съветския народ и съветската военна политика на Владимир Путин. „ Аз бях един от първите, които споделиха, че ще гласоподават за предоставяне на помощ за Украйна във всеки тип “, сподели Икономов.

На въпрос дали Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия ще изоставен ръководещата коалиция в случай че бъде гласувана военната помощ за Украйна, Икономов сподели, че не счита по този начин. „ Нещата, които свързват участниците са повече от тези, които ги разделят “, сподели той.

Икономов не сподели дали страната ни и сега изнася оръжие за Украйна. „ Страната ни изнася оръжия в този момент както десетилетия преди този момент. То стига до втори страни. Къде отива, кои са трети страни – това не е наша функционалност “, сподели още той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР