В касата на фирмата, стопанисваща т.нар. златен гьол на ГКПП

...
В касата на фирмата, стопанисваща т.нар. златен гьол на ГКПП
Коментари Харесай

Над 30 милиона от златния гьол се оказаха само на хартия


В касата на компанията, стопанисваща така наречен " златен мочур " на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", не са открити заявените на хартия 32 млн. лева Това е открила инспекция на Националната организация по приходите (НАП), заяви финансовият министър Асен Василев по време на съвещанието на парламентарната комисия за проверка на ръководството на Бойко Борисов.

" С влизането на служебния кабинет пуснахме инспекции на всички компании, които са най-големите получатели на държавен запас, както и такива с най-големи касови наличия. Фирма " Пи Еф Си " се оказа измежду една от тези с най-големи касови наличия - с над 30 милиона лв. . Съответно Национална агенция за приходите стартира инспекция, само че към този момент парите не са предоставени. Има ги единствено по документи ", сподели Асен Василев.

" По отношение на паричния поток и във връзка с наличните средства, ние сме подготвени с броячни машини, които записват и номерата на банкнотите. Не са ни дали парите и сме подготвени да използваме разнообразни техники, които няма да разгадавам, с които в допълнение да начислим отговорности на компанията ", съобщи зам.-изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Георги Димов.

Той уточни, че чиновници на Национална агенция за приходите, дружно с екип на Министерство на вътрешните работи, всеки ден вървят до граничния пункт, с цел да събират сумите за обезпечения, които компанията дължи на държавния бюджет.

Преди да стартира инспекцията част от касовите апарати на компанията " Пи Еф Си " въобще не са били свързани с Национална агенция за приходите, потвърдиха данъчните органи по време на чуването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР