В Калифорния стартира изпробването на ваксина и за децата от

...
В Калифорния стартира изпробването на ваксина и за децата от
Коментари Харесай

В Калифорния изпитват ваксини срещу Covid-19 на бебета над 6 месеца

В Калифорния започва изпробването на ваксина и за децата от 6 месеца. След като 140 милиона възрастни американци получиха ваксина против Covid-19,  фармацевтичните компании „ Пфайзер “ и „ Модерна “ минават към идната фаза на изследване - дали имунизацията ще бъде безвредна и ефикасна и при най-малките.

За 7-месечният Сорен, който към този момент е получил първа доза от имунизацията, майката споделя, че не е имал проблеми, но  3-годишното му братче Андел е имало болежка в ръката и се е чувствал изтощен. Това е единствено началото на проучването.

„ Децата под 18 години са повече от 85 милиона в Съединени американски щати - към 20% от популацията. Ако бъдат ваксинирани  това ще бъде огромен принос за понижаване разпространяването на вируса “,казва доктор Ивон Малдонадо, професор по педиатрия, епидемиология и здраве на популацията в Станфордския университет.

Според лекарите децата може да не боледуват,но те могат да придвижват вируса без да имат признаци и неумишлено да заразяват.

При изследванията на „ Модерна “ всички деца ще получат втора доза 28 дни след първата, а за „ Пфайзер “ тя ще бъде след 21 дни.

Изследва се какво би трябвало да бъде количеството на имунизацията, която децата могат да понесат и до какъв брой ще бъдат предпазени.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР