В живота има събития, които изискват максимално спокойствие и самоувереност

...
В живота има събития, които изискват максимално спокойствие и самоувереност
Коментари Харесай

3 начина бързо да повярваме в себе си

В живота има събития, които изискват оптимално успокоение и самонадеяност -  интервюта, обществени изяви, значими диалози... За благополучие, има и метод бързо да се вземем в ръце преди тях. Сайтът AdMe.ru и списание Psychologies оферират няколко научно доказани техники, които незабавно могат да ви избавят от терзанието.

1. Заемете позата на победител и останете в нея в продължение на 2 минути

В фамозната си лекция за портала TED, събрала над 30 млн. гледания, общественият психолог от университета в Харвард Ейми Къди споделя за езика на тялото и добиването на убеденост. Тя поучава: преди всяка комплицирана задача практикувайте „ позата на силата “ – заран, незабавно след пробуждане, в асансьора или пред огледалото в тоалетната – където пожелаете.

Позата на супургероя: изправете се, опънете плещи обратно, повдигнете брадичката леко, сложете ръце на кръста, а краката - на ширината на бедрата. Задръжте позата 2 минути.  Старайте се да дишате надълбоко и отмерено.

Можете да заемете и  позата на морска звезда, като вдигнете нагоре ръце във формата на буквата V. Представете си, че сте олимпийски първенец на стълбичката на спечелилия.

Експериментите потвърждават, че хората, които употребяват тази техника, демонстрират по-добри резултати от другите. Понеже езикът на тялото въздейства не  единствено на това по какъв начин другите ви възприемат, само че може да промени и личната ви визия за себе си.

2. Представете си какви ще сте след доста години

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР