В жалба чрез медиите до Регионалната здравна инспекция в и

...
В жалба чрез медиите до Регионалната здравна инспекция в и
Коментари Харесай

Проверяват смъртта на мъж, издъхнал в Спешния център в Девин

В тъжба посредством медиите до Регионалната здравна ревизия в и до шефа на Спешна помощ в Смолян синът на умрелия мъж Павел Шилев, декларира, че татко му е умрял, поради час и половина размотаване от медиците.  Трагедията се разиграва на 12 против 13 февруари т.г. 65-годишният Асен от доспатското село Змеица имал проблем с дишането и мощен зной, описа дъщерята Недялка Дойкова:

" През цялото време никой не се спря да попита по какъв начин е, някой да го прегледа. Дойде доктор Яръмов от отделението да му направи фотография. Започнаха; " Този документ по този начин не се попълня, оня документ по този начин не се попълня ". Докато разчетат фотографията, докторът сподели да го заведем в " Бърза помощ ", ще му би трябвало да му се окаже помощ. 

Отидохме там, отново се въртяха напред-назад. " Той не е за нас, не виждате ли, че е в тежко положение, към този момент е почернял, качвайте го в колата за спешна помощ, карайте го в Смолян. Баща ми се тормози, взе да се удря по главата и вика: " Не мога да вдишвам ". И те тогава: " Ами докарайте го тука да забележим дали да му сложим О2 ". Оказа се, че кислородът не му е включен в бутилката. И стана за секунда, и издъхна ".

Ще има щателна инспекция по случая.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР