В изявление, предадено днес от севернокорейската държавна медия KCNA, неназован

...
В изявление, предадено днес от севернокорейската държавна медия KCNA, неназован
Коментари Харесай

Северна Корея отрича да е доставяла оръжие на Русия

В изказване, предадено през днешния ден от севернокорейската държавна медия KCNA, неназован чиновник от министерството на защитата на Северна Корея съобщи: „ Никога не сме изнасяли оръжия или муниции за Русия и не планираме да изнасяме такива “, след което обичайно упрекна Съединени американски щати и други „ враждебни сили “ в разпространение на клюки, с цел да „ преследват своите съществени политически и военни цели “.

Реакцията на Северна Корея е провокирана от известията на пресата в Съединени американски щати и други страни, че Москва се е обърнала към Пхенян, с цел да попълни оръжейните си ресурси, което би било тежко нарушаване на глобите на Организация на обединените нации по отношение на Севернокорейската страна. Москва отхвърли информацията.

Според известията, настояването към Пхенян, както и хипотетичните покупки на иранско оръжие, демонстрират, че западните наказания попречват съветските дейности във войната в Украйна.

В началото на септември представител на Държавния департамент на Съединени американски щати сподели, че покупките на Русия от Северна Корея „ може да включват безусловно милиони патрони, ракети и артилерийски снаряди “. По-късно обаче...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР