В изявление на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер

...
В изявление на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер
Коментари Харесай

EK: Спешните антивирусни мерки в ЕС не бива да подкопават демокрацията

В изказване на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се споделя, че въведените изключителните ограничения поради битката с ковид не би трябвало да са за сметка на съществени правила и полезности, залегнали в договорите на Европейски Съюз.

„ Демокрациите не могат да работят без свободни и самостоятелни медии. Сега е по-важно от когато и да било публицистите да могат да правят работата си свободно и тъкмо, тъй че да се опълчват на дезинформацията и да има гаранция, че жителите имат достъп до основна информация.

Всички изключителни ограничения би трябвало да са лимитирани до нужното и прецизно пропорционални. Те не би трябвало да не престават постоянно “, се споделя още в изказването.

Вчера унгарският парламент утвърди нов закон, който дава на премиера Виктор Орбан опция да ръководи посредством укази на процедура за неопределен срок.

Според един от признатите текстове, се планува 5 години затвор за всички, които попречват ограниченията за битка с ковид и за тези, които популяризират подправена или изкривена информация за дейностите на кабинета.

Действията на унгарското държавно управление ще бъдат разисквани на утрешния колегиум на еврокомисарите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР