Тя бе попитана от адвокатите на Тръмп защо е приела

...
Тя бе попитана от адвокатите на Тръмп защо е приела
Коментари Харесай

Несигурността ми попречи да кажа НЕ: 7-часови показания на Сторми Даниълс срещу Тръмп

Тя бе запитана от юристите на Тръмп за какво е приела 130 000 $, с цел да резервира безмълвие за хипотетичния си полов контакт с него през 2006 година, вместо да го направи обществено притежание, показва АП.

" Защо не го направихте? ", попита Сюзън Нешелс, адвокатката на Тръмп, като се поинтересува за какво Даниълс не е провела конференция, както беше възнамерявала, с цел да опише пред публицисти за срещата ѝ с Тръмп през 2006 година, която той отхвърля да се е случила.

" Защото нямаше по кое време да опиша историята си ", отговори Даниълс. Преговорите са се провели в последните седмици на президентската акция през 2016 година - основен миг в делото против Тръмп. Прокурорите настояват, че той и неговите сътрудници са се хванали за тези евентуално нездравословни за имиджа му истории и са пробвали те да повлияят на резултатите от изборите през ноември. Тръмп отхвърля да е направил нещо неправилно.

Даниълс даде през вчерашния ден новите си свидетелски показания, като избягваше образен контакт с някогашния американски президент. Адвокатите на Тръмп се пробваха да показват порноактрисата като човек, който лъже и изнудва, пробвайки се да съсипе имиджа на подсъдимия, откакто е извлякла пари и популярност от историята си за него.

Даниълс беше призована във вторник за първи път като очевидец и разказа извънредно в детайли случилото се съгласно нея през 2006 година, когато се е срещнала с Тръмп. АП разказва, че някогашният президент, който и в този момент е претендент за Белия дом, се е мръщел и е клател глава във връзка по-голямата част от казаното от Даниълс за хипотетичната им среща със секс. Това е станало,, откакто двамата се срещнали на голф излет на звезди на езерото Тахо, финансиран и от студиото за филми за възрастни, в което тя е работила.

По-рано тази седмица Сторми свидетелства, че въпреки да не е била физически застрашена, е усетила " дисбаланс сред силите ", когато Тръмп в хотелската си стая е застанал сред нея и вратата и ѝ е предложил договорка.

Що се отнася до това дали се е почувствала принудена да прави секс с него, през днешния ден тя още веднъж съобщи, че той нито я е дрогирал, нито я е заплашвал физически. " Моята лична неустановеност в този миг ми попречи да кажа " Не ", сподели тя. Докато Нешелс продължаваше да съпоставя казаното от Даниълс под клетва с предходните ѝ показания, свидетелката настояваше, че историята ѝ не се е трансформирала.

Според обвиняването през последните седмици на републиканската президентска акция на Тръмп през 2016 година неговият тогавашен юрист и персонален фиксър Майкъл Коен е платил на Сторми Даниелс 130 000 $, с цел да мълчи за това, което тя разказва като неловка и непредвидена полова среща с Тръмп по време на голф излета край Тахо през 2006 година

През 2018 година Коен се призна за отговорен за нарушавания на разпоредбите за финансиране на предизборната акция, свързани с заплащанията, и излежа повече от година в пандиза - като федералните прокурори обявиха, че е работил по напътствие на Тръмп. Бившият президент не се признава за отговорен по обвиняванията във подправяне на бизнес документи, с цел да прикрие заплащането, и отхвърля да е правил секс с Даниелс.

В деня, в който съдът изслуша някогашната порноактриса, процесът против Тръмп във Флорида по обвинявания в нелегално запазване на класифицирани документи в резиденцията му " Мар-а-Лаго " след напускането на поста, който трябваше да стартира на 20 май, беше отсрочен за неопределен срок от федерален арбитър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР